Spirulinos milteliai
Spirulina (lot. Arthrospira platensis) yra žaliai melsvas mikrodumblis. Turi daug baltymų. Skaidulinių medžiagų šaltinis. Mažai riebalų. Taip pat turi chlorofilo.
Spirulinoje gausu įvairių maistinių medžiagų, kurių derinys subalansuotas taip, kad idealiai atitinka žmogaus organizmo poreikius. Spirulina neturi kieto celiuliozės apvalkalo, todėl lengvai virškinama.
Dėl savo ypatingų savybių, Spirulina vadinama Žaliuoju auksu:
100 g spirulinos yra 65 – 71 g baltymų (3 kartus daugiau už sojų pupeles ir jautieną);
spirulinos baltymai labai lengvai įsisavinami (įsisavinimo koeficientas siekia 85 — 90%), ypač tinka vyresniems žmonėms
spirulinoje yra 18 rūšių amino rūgščių, 8 iš jų nepakeičiamos, kai kurios iš jų augaliniame maiste praktiškai nesutinkamos
spirulinoje taip pat yra daug mikro ir makro elementų (Na, K, Ca, P, Mg, Fe, Mn, Se, Co, Cu, Zn), vitaminų, beta karotino, nukleino rūgščių, gamalinoleninės rūgšties, fermentų ir kt. Beta karotino jame yra 10 kartų daugiau nei morkose; vitamino B12, dažniausiai randamo gyvulinės kilmės produktuose, kiekis yra didesnis nei galvijų kepenyse ar jūros produktuose. Vitaminų B1 ir B2 spirulina turi daugiau nei daržovės ir vaisiai, o kalcio kiekiu prilygsta pienui
spirulinos melsvasis pigmentas fikocianas stimuliuoja nervų ir imuninę sistemas;
spirulina beveik neturi cholesterolio: valgomasis šaukšas (10 g) spirulinos turi tik 1,3 mg cholesterolio.
Sudėtis: Spirulina.
Kilmės šalis: Kinija.
Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje. Tinka vegetarams, žaliavalgiams.
Vartojimo būdas:Rekomenduojama paros norma 4g. (1 arbatinis šaukštelis) su jogurtu, vandeniu, vaisių arba daržovių sultimis. Rekomenduojama gerti daugiau vandens vartojant spiruliną.