Goji uogos – Dygliuotojo ožerškio uogos
Dėl savo maistingumo jos dar vadinamos „Jaunystės eliksyru“, tradicinėje kinų medicinoje pradėtos naudoti gerokai prieš Kristų.
Uogose gausu antioksidantų, padedantis stiprinti imuninę sistemą, apsaugoti kūną nuo stiprių uždegimų bei naikinti laisvųjų radikalų žalą. Goji uogose yra itin dideli kiekiais vitaminų C ir A, kurie yra esminiai elementai imuniteto stiprinimui, peršalimo ir kancerogeninių susirgimų prevencijai.
Žmonės, kurie nuolat valgo GOJI uogas, rečiau serga širdies ligomis, diabetu, turi geresnį regėjimą ir stipresnį imunitetą.
Goji uogas gardu skanauti vienas, berti į košes, jogurtus, troškinius. Puikiai tinka gardinti kalakutienos bei kiaulienos patiekalus.
Kilmės šalis: Kinija