Džiovintos slyvos Ashlok
Šios džiovintos slyvos – itin gardžios bei minkštos. Pasižymi dideliu vitamino B3 bei kalio kiekiu. Vitaminas B3 yra būtinas siekiant išlaikyti sveiką odą, nervų sistemą, kraujo kūnelius bei smegenis. Kalis yra reikalingas raumenų susitraukinėjimo funkcijai atlikti, bei stabilaus širdies ritmui palaikyti.
Dietologai pabrėžia, kad džiovintos slyvos vertingas užkandis, gerinantis virškinimą, mažinantis alkio jausmą.
Įtraukti džiovintas slyvas į savo kasdieninį racioną labai paprasta, nes jos puikiai tiks gaminant padažą vištienai, ruošiant įdarą pyragui, gardinant mėgstamą košę, kokteilius, salotas su sūriu ar paruoštą tyrę tepant ant skrudintos duonos.
Kilmės šalis: Čilė
Energinė ir maistinė vertė 100 g: 237 kcal/1007 kJ, riebalų 0,1 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0 g, angliavandenių 55.8 g, iš kurių cukrų 47,9 g, baltymų 2,6 g, druskos 0,12 g.
Sudedamosios dalys: 99,4 % slyvos, saulėgrąžų aliejus, konservantas kalio sorbatas (E202).
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje. Laikymo temperatūra: nuo 0°C iki 25°C.