Kedrinės pinijos
Kedrinės pinijos – vertingas maisto produktas. Itin turtingos polinesočiųjų riebalų rūgščių, naudingų žmonėms, sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis, vitaminų (A, B, D, E, F) mikroelementų (fosforo, magnio, cinko, vario, jodo, mangano ir kt.), antioksidantų ir kitų veikliųjų medžiagų.
Vitaminus, mineralus ir kitas veikliąsias medžiagas, esančias pinijose, žmogaus organizmas pasisavina itin gerai. Per dieną suvalgant apie 100 g kedrinių pinijų, žmogaus organizmas aprūpinamas jodo, kuris reikalingas normaliai skydliaukės veiklai palaikyti, paros norma.
Sausoje keptuvėje paskrudintas pinijas galima kramsnoti kaip užkandį, gardinti jomis salotas, špinatų ir baklažanų patiekalus. Sugrūstų pinijų maišoma į pesto padažą.
Sudedamosios dalys: kedrinės pinijos
Kilmės šalis: Kinija/Rusija
100 g. maistinė vertė: energetinė vertė: 698 kcal / 2923 kJ; angliavandenių: 9,8 g. iš jų cukrų: 0 g; riebalų: 70,6 g. iš jų sočiųjų riebalų: 0 g; baltymų: 13,4 g; druskos: 0 mg.