Perlinės kruopos
Perlinės kruopos – tai viena iš populiariausių kruopų formų pasaulyje, gaminamos iš pilno grūdo, nelukštentų miežių grūdų.Tokios pilno grūdo kruopos yra be galo geras maistinių skaidulų ir kitų svarbių maistinių medžiagų šaltinis. Gausu mineralų: geležis, fosforas, magnis, manganas ir cinkas esantys miežiuose padeda palaikyti sveiką kaulų struktūrą ir jų tvirtumą. Šie mineralai apsaugo kaulus nuo retėjimo bei atlieka svarbų vaidmenį kolageno gamyboje.
Prieš verdant perlines kruopas būtina išmirkyti. Sutrumpės virimo laikas. Supilkite norimą kiekį perlinių kruopų bei vandens santykiu 1:3. Prieš tai rekomenduojama kruopas porą kartų perplauti su švariu vandeniu. Mirkykite kruopas per visą naktį, maždaug 9-12 valandų.
Kilmės šalis: Lietuva
Energinė ir maistinė vertė 100 g: 319 kcal/1350 kJ, riebalų 2 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,3 g, angliavandenių 63,2 g, iš kurių cukrų 0,9 g,skaidulinių medžiagų 7,6g, baltymų 8,3 g, druskos 0,01 g.