Aguonos
Aguonos grūdeliai – tai labai smulkūs, tačiau suteikiantys ypatingo skonio kepiniams. Jau nuo seno aguonos būdavo naudojamos konditeriniuose gaminiuose. Šiandiena tai taip populiarus pagardas: pyragams, sausainiams, bandelėms, keksiukams skaninti.
Energinė ir maistinė vertė 100 g: 640 kcal/2650 kJ, riebalų 46,7 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 6,1 g, angliavandenių 3 g, iš kurių cukrų 1,4 g, baltymų 19,9 g, druskos 0,1 g.
Sudedamosios dalys: aguonų sėklos. Laikyti sausoje, švarioje ir vėsioje vietoje. Laikymo temperatūra: nuo 0°C iki 25°C.
Kilmės šalis:Čekija
Sudedamosios dalys: aguonų sėklos
Laikymo sąlygos: Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje. Laikymo temperatūra: nuo 0°C iki 20°C.
Maistinė vertė (100 g/ml)
Energinė vertė | 2650,00 kJ / 640,00 Kcal |
Riebalai | 47,00 g |
Sočiosios riebalų rūgštys | 6,10 g |
Angliavandeniai | 25,00 g |
Cukrūs | 1,40 g |
Baltymai | 20,00 g |
Druska | 0,09 g |