Kepintos ir sūdytos pistacijos
Gardžios bei traškios sūdytos pistacijos – ypač naudingas užkandis. Šie riešutai vertingi savo maistine sudėtimi, todėl naudinga juos įtraukti į kasdieninės mitybos racioną.
Palyginus su kitais riešutais, kepintose pistacijose randamas mažesnis riebalų kiekis, kurių didžiąją dalį sudaro nesotieji riebalai. Pistacijos yra natūraliai cholesterolio neturintis užkandis, kuriame daug skaidulinių medžiagų ir baltymų.
Pistacijas įtraukti į savo mitybą labai paprasta. Jas gardu užkandžiauti vienas, berti ant mėgstamų ledų, sumalti jas ir maišyti į užtepėles ar sūrio patiekalus, gardinti pistacijomis salotas su lašiša, paukštiena, įberti šių riešutų į jogurtą ar kefyro kokteilius.
Sudedamosios dalys: Pistacijos (98,8%), druska (1,2%).
Kilmės šalis: JAV
Energinė ir maistinė vertė 100 g: 657 kcal/2729 kJ, riebalų 48,8 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 6,1 g, angliavandenių 27.5 g, iš kurių cukrų 6,8 g, baltymų 24,5 g, druskos 1,2 g.