Džiovintos dumplainio uogos
Tai gardžios ir labai sveikos uogos. Dumplūnės vaisiuose gausu vitamino C, yra folio rūgšties, šiek tiek kalio, fosforo, seleno, geležies, vitaminų B ir C.
Yra medžiagų, kurios ramina nervų sistemą bei malšina skausmą. Todėl tinka sergant sąnarių ligomis, norint atpalaiduoti raumenis bei numalšinti spazminius pilvo skausmus.
Uogose yra pektino, todėl vaisiai tinkami dietinei mitybai, sergantiesiems cukralige.
Gardžios valgyti vienas ar skaninti jogurtus, košes, kokteilius.
Energinė ir maistinė vertė 100g: 285 kcal/1195 kJ, riebalų 0 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0 g, angliavandenių 60 g, iš kurių cukrų 32 g, baltymų 7,1 g, druskos 0,1 g.
Sudedamosios dalys: 100% džiovintos dumplainio uogos. Laikyti sausoje, švarioje ir vėsioje vietoje. Laikymo temperatūra: nuo 0°C iki 25°C.
Kilmės šalis: Kolumbija