Špinatų milteliai
Špinatai – nekaloringa ir žmogaus organizmui labai naudinga daržovė. Juose gausu kasdienei mitybai reikalingų maistinių medžiagų – karotenoidų, vitaminų (A, C), kalcio, geležies ir kitų maistinių medžiagų. Stiprina regėjimą, gerina virškinimo sistemą, teigiamai veikia nervų sistemą, lengvai virškininami, todėl puikiai tiks prie bet kokių patiekalų ir palengvins jų suvirškinimą.
Milteliai pagaminti iš špinatų lapų, džiovintų žemoje žemoje (42-45 °C) temperatūroje – taip maksimaliai išsaugomos maistinės medžiagos ir ryški spalva.
Miltelių maistinei vertei išsaugoti, ruošiant patiekalus, jų temperatūra neturėtų būti aukštesnė nei 60 °C.
1-2 arbatinius šaukštelius špinatų miltelių berkite į kokteilius, košes, arbatas, konditerinius gaminius.
Be dažiklių, konservantų ir kitų priedų. Be glitimo. Termiškai neapdorota – nekepta ir nešaldyta.
Sudedamosios dalys: 100 % džiovinti špinatai
Kilmės šalis: Lenkija
Maistinė vertė 100g: 221 kcal; vanduo 60,6 ml; balymai 27,6g; angliavandeniai 6g; skaidulos 28,3g; cukrus 5,3g; riebalai 3,3g, iš jų sotieji riebalai 0,4g; druska 1g.
NAUDOJIMAS: Miltelius galima dėti į maistą, kokteilius, sriubas, salotas ar sūrius kepinius.