Kerobo saldžiavaisio pupmedžio milteliai
Kerobo milteliai – natūrali kakavos ir šokolado alternatyva.
Kerobo milteliai – tai natūraliai saldūs, švelnaus riešutinio skonio milteliai, gaunami iš sausringame Viduržemio jūros regione augančio visžalio medžio Ceratonia siliqua ankščių. Be sėklų išdžiovintos ir sumaltos tamsiai rudos ankštys suteikia produktui natūralų saldumą ir malonų aromatą.
Šie milteliai puikiai tinka kaip kakavos pakaitalas įvairiuose gėrimuose, kepiniuose, įdaruose ar desertuose. Kadangi kerobe nėra kofeino ir teobromino, tai puikus pasirinkimas žmonėms, kurie nevartoja kavos, kakavos ar šokolado. Be to, kerobas pasižymi mažu riebalų kiekiu, gausus skaidulinių medžiagų ir turi žemą glikemijos indeksą – todėl tai puiki alternatyva diabetikams.
Paruošimas:
2–3 valgomuosius šaukštus miltelių užpilkite karštu pienu ar vandeniu ir gerai išmaišykite. Gėrimas bus tirštos, malonios tekstūros. Norint dar tolygesnės konsistencijos, miltelius galima pavirinti apie 10 minučių.
Kerobo milteliai puikiai tinka ir šaltuose desertuose – jogurtuose, pieno ar augaliniuose gėrimuose. Kadangi jie natūraliai saldesni už kakavą, receptuose rekomenduojama mažinti cukraus kiekį.
Maistinė vertė (100 g):
-
Energija: 1263 kJ / 301 kcal
-
Riebalai: 0,7 g (iš jų sočiųjų – 0,1 g)
-
Angliavandeniai: 49,1 g (iš jų cukrų – 41,1 g)
-
Skaidulinės medžiagos: 40 g
-
Baltymai: 4,6 g
-
Druska: 0,09 g
Laikymas: sausoje, vėsioje vietoje.
Kilmės šalis: Alžyras

