Ispaninis Šalavijas – CHIA sėklos
CHIA sėklos – lietuviškas pavadinimas „ispaninis šalavijas“, tai juodai baltos itin maistingos sėklos, kilusios iš Centrinės Amerikos. Sėklos lengvai virškinamos, todėl nėra būtina jas mirkyti, sumalti ar kitaip apdoroti. Drąsiai jų berkite į kokteilius, salotas, sriubas, troškinius ir kitus patiekalus.
Sudedamosios dalys: 100% Ispaninis Šalavijas – CHIA sėklos
Laikyti švariose, gerai vėdinamose patalpose. Laikymo temperatūra: nuo 0°C iki 25°C
Naudojimo instrukcija: tinka dėti į košes, jogurtus, salotas, kokteilius. Rekomenduojama paros norma ne daugiau 15 g.
Kilmės šalis: Argentina/Paragvajus
Energinė vertė 100g.: 1785 kJ/434 kcal: baltymų 17.6 g, riebalų 31.2 g, iš jų sočiųjų 6.1 g, angliavandenių 1.3 g (iš jų cukrų 1.2 g), skaidulinių medžiagų 38.7 g. batymai 21g druska 0.0 g