Datulės be kauliukų
Datulės – skanus saldus vaisius, kuris reguliuoja virškinimą. Datulėse yra mineralų ir ląstelienos, aliejaus, kalcio, sieros, geležies, fosforo, magnio. Labai vertingos didinant raumenų masę.
Vos kelios datulės gali numalšinti poreikį saldumynams ar tapti maistingu užkandžiu. Todėl iš tiesų, verta įtraukti į kasdienį maisto racioną.
Energinė ir maistinė vertė 100 g: 289 kcal/1210 kJ, riebalų 0,1 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0 g, angliavandenių 75g, iš kurių cukrų 65g, baltymų 2,2 g, druskos 2mg.
Sudedamosios dalys: džiovintos datulės. Laikyti sausoje, švarioje ir vėsioje vietoje. Laikymo temperatūra: nuo 0°C iki 25°C.
Kilmės šlis: Pakistanas, Iranas