Saulėje džiovinti pomidorai
Saulėje džiovinti pomidorai tinka įvairiausiems patiekalams pagardinti – salotoms, sriuboms, troškiniams.
Šis gurmaniškas produktas itin populiarus saulėtoje Italijoje. Juos ruošti galima įvairiai. Ypatingai populiarus būdas: pirmiausia sausus džiovintus pomidorus reikia nuplikyti verdančiu vandeniu arba trumpai pavirti vandenyje, pagardintame actu. O tada į pašildytą aliejų (maždaug 70C temperatūros) pridėkite patinkančių prieskonių (raudonėlių, kaparėlių, bazilikų, česnakų) ir užpilkite saulėje džiovintus pomidorus. Porą dienų palaikykite kambario temperatūroje, o vėliau šaldytuve. Po savaitės jau mėgausitės nepaprastu skoniu. Galima paskaninti aitriosiomis paprikomis.
Sudedamosios dalys: 100% džiovinti pomidorai
Energinė vertė 100g: 1080 kJ/258 kcal; riebalai 2,97g, iš kurių sočiųjų riebalų 0g; angliavandeniai 55,76 g, iš kurių cukrų 37,59 g; baltymai 14,11g; druska 0,247 g.
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje
Kilmės šalis: Lietuva/Iranas