Peruvinės pipirnės Maca milteliai
Peruvinė pipirnė (maca) – šakniavaisis, augantis aukštai Peru Andų kalnuose. Pagrindinė augalo dalis – tai jo šaknis, kuri pirmiausia surenkama, džiovinama ir malama į miltelius.
Maistinės vertės atžvilgiu maca milteliai yra labai naudingi. Pusėje valgomojo šaukšto (2,5 g) maca miltelių yra apie 10 proc. dienos geležies normos, 10 proc. rekomenduojamos vitamino C dienos normos ir apie 15 proc. vario normos.
Maca miltelius vartoti labai nesudėtinga. Galite įmaišyti į kokteilius, rytinę košę, gėrimus, sriubas ar padažus ar pan.
Sudedamosios dalys: Maca milteliai
Kilmės šalis: Peru
Energinė ir maistinė vertė 100 g: 1229 kJ / 286 kcal, riebalai <0,6 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių <0,1 g, angliavandeniai 61,3 g, iš kurių cukrų 36,2 g, skaidulinės medžiagos 0,5 g, baltymai 9,7 g, natris 0,1g. kalcis 250mg (31% RPN)
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje ir vėsioje, vaikams nepasiekiamoje vietoje.