Sezamo sėklos
Sezamų sėklos maistui suteikia švelnaus riešutų skonio bei prideda traškumo.
Naudojimas: Berkite ant salotų, orkaitėje keptų ar garuose virtų daržovių. Vietoje džiūvėsėlių, prieš kepimą apvoliokite žuvies ar paukštienos gabaliukus. Tinka kepiniams gardinti. Ypač dera desertuose su riešutais bei medumi.
Energinė ir maistinė vertė 100 g: 642 kcal/2659 kJ, riebalų 53 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 6,7 g, angliavandenių 15 g, iš kurių cukrų 0 g, baltymų 24 g, druskos 0,1 g.
Sudedamosios dalys: sezamo sėklos.
Kilmės šalis: Indija/Somalis
Laikyti sausoje, švarioje ir vėsioje vietoje. Laikymo temperatūra: nuo 0°C iki 15°C.