Pankolių sėklos
Pankolio sėklos yra malonaus lengvo kvapo, saldaus skonio, primenantis saldymedį. Pankolio sėklos dažnai naudojamos po valgio, kaip burnos gaiviklis, jas tiesiog kramtant.
Pankoliai puikiai tinka naudoti ruošiant kiaulieną, ėrieną, riebią žuvį (lydeką, lašišą, skumbrę).
Tinka gėrimams, padažams, salotoms, sriuboms, bei konservuojamoms daržovėms. Šios sėklos naudingos virškinimui, mažina vidurių putimą, gerina regėjimą.
Taip pat pankolių sėklos tinka naudoti kaip arbatą. Kūdikiams palengvina vidurių pūtimą, skatina moterims laktaciją, reguliuoja menstruacijų ciklą.
Maistinė vertė: (100g) – 31 kcal; vanduo 90,2 ml; riebalų 0,2 g (iš jų sočiųjų 0,1 g), angliavandenių 7,3 g (iš jų cukrų 3,9 g), skaidulinių medžiagų 3,1 g, baltymų 1,2 g, druskos <0.1 g.
Kilmės šalis: Indija