Juodieji pipirai žirneliai 50g.
Juodasis pipiras kilęs iš Pietų Indijos, bet dabar auginamas daugelyje tropinių regionų (Pietryčių Azijoje, Malajų salyne, Madagaskare).
Juodojo pipiro kaulavaisiai plačiai naudojami buityje kaip prieskonis. Vienas svarbiausių maistinių pipirų. Iš šio augalo gaminami juodieji, baltieji ir žalieji pipirai.
Maistinė vertė 100g: 251 kcal; lipidai 3,3g, iš jų sotieji riebalai 1,4g, polinesotieji riebalai 1g, mononesotieji riebalai 0,7g; natris 20 mg; kalis 1329 mg; angliavandeniai 64g, iš jų maistinės skaidulos 25g, cukrus 0,6g; baltymai 10g; vitaminas 547 IU; kalcis 443 mg; geležis 9,7 mg; vitaminas B6 0,3 mg; magnis 1,71 mg.
Kilmės šalis: Vietnamas