Burnočio sėklos
Burnotis dažnai priskiriamas super maisto kategorijai ir yra laikomas vienu sveikiausiu maisto produktu žmonių sveikatai.
Šios kruopos neturi gliuteno, dėl to gliutenui alergiški žmonės drąsiai jas naudoti.
Iš burnočio verdamos košės, gaminami spragėsiai, kepami įvairūs kepiniai.
Kilmės šalis: Indija
Maistinė vertė
Maistinė vertė: (100g) – 1513 kJ / 359 kcal: riebalų 6.3 g (iš jų sočiųjų 1.9 g), angliavandenių 56 g (iš jų cukrų 1.6 g), skaidulinių medžiagų 11 g, baltymų 14.20 g, druskos <0.10 g.
Sudedamosios dalys: 100% burnočio sėklos
Vandenyje sėklos išverda per 20–30 min. Galima sėklas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti per naktį, tuomet ryte pakaks 5-8min virimo. Santykis: 1 stiklinė sėklų prie 2 st. vandens. Burnočių sėklų košė valgoma sūdyta arba saldinta medumi, gardinama sviestu, razinomis ar kitais džiovintais vaisiais, cinamonu ar pan.