Kriaušių – obuolių sidro actas 250 ml
Kriaušių – obuolių sidro actas – tūkstantmečius skaičiuojantis acto / oksos receptas, paslaptingos kriaušės ir saldžiarūgščio obuolio draugystės rezultatas. Žemaitijoje kruopščiai rankomis rinkti rudens vaisiai laikomi su acto „motinėle“ ąžuole daugiau nei metus. Ąžuolas ne tik prisotina ingredientus savitu aromatu, bet ir padeda jiems bręsti ir skleisti visą paletę savybių: kriaušei – aksominę tekstūrą ir saldumą, o obuoliui – rūgštelę ir gaivumą.
Kriaušės – vitamino C šaltinis ir antioksidantas, maistinių skaidulų šaltinis. Šis vaisius stiprina virškinimo ir imuninę sistemas, skatina odai reikalingo kolageno gamybą. Tradicinėje kinų medicinoje tikėta, kad kriaušės tinkamos vartoti detoksikacijos tikslais ar siekiant sumažinti kosulio, laringito, opų ar vidurių užkietėjimo simptomus.
Spalva: rudens saulės, intensyvi ir skaidri.
Aromatas: melodingas, ąžuolo, rudens obuolių ir švelnių kriaušių.
Skonis: turtingas, saldžiarūgštis, nostalgiškas, subalansuotas.
Intensyvumas: vidutinis, 5 % rūgštingumas.
Naudojimas: ruošiant mėsos (kiaulienos, antienos, laukinės paukštienos) patiekalus, lašinti į gėrimus ar naudoti išbandant liaudies receptus.
Sudedamosios dalys: kriaušių, obuolių sultys, acto „motinėlė“.
Ypatumai: pagamintas su acto „motinėle“ šaltos ir lėtos fermentacijos būdu, nepasterizuotas, nefiltruotas, be pridėtinio cukraus, tinka veganams.
Talpa: 250 ml.
Laikymo sąlygos: laikyti 0–20 ˚C temperatūroje, atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių.
Tinkamumo vartoti terminas neribojamas. Galimos natūralios nuosėdos.
Kilmės šalis: Lietuva
Pagaminta: Žemaitijoje,
MB „Artrūna“