Grikių kruopos
Grikiuose yra daug naudingų medžiagų, ypač daug geležies, fosforo, kalcio ir jodo. Šiuos kruopos puikiai praturtina kasdieninę mitybą.
Energinė ir maistinė vertė 100 g: 367 kcal/1554 kJ, riebalų 3,1 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,6 g, angliavandenių 69,3 g, iš kurių cukrų 0,7 g, baltymų 12,6 g, druskos 0 g.
Sudedamosios dalys: grikių kruopos.
Kilmės šalis: Lenkija/Lietuva/Kazachstanas
Paruošimo būdas: grikius reikia gerai nuplauti kelis kartus. Užpilkite dvigubu kiekiu vandens ir virkite 15-20 min. Norėdami grikius išvirti greičiau, galite, nuplovę juos, mirkyti per naktį. Tuomet virimo laikas gerokai sutrumpėja.
Laikyti sausoje, švarioje, vėsioje vietoje. Laikymo temperatūra: nuo 15°C iki 25°C.