Spanguolės džiovintos cukruotos
Džiovintos spanguolės ypač vertingos dėl sudėtyje esančių maistinių skaidulų (ląstelienos), labai reikalingų virškinamajam traktui. Be to, nuolat vartojant skaidulas su maistu, mažėja širdies ir kraujagyslių ligų rizika. Jos itin vertinamos dėl jose esančio didelio vitamino C kiekio, kuris svarbus imuninės sistemos stiprinimui.
Tai labai populiari džiovinta uoga gaminant salotas, sausus pusryčius, košes, kepinius ar tiesiog valgant vienas.
Energinė ir maistinė vertė 100 g: 329 kcal/1337 kJ, riebalų 0.25 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,1 g, angliavandenių 82,1 g, iš kurių cukrų 71,3 g, baltymų 0,3 g, druskos 0 g.
Sudėtis: spanguolės 60%, cukrus 39%, rafinuotas nehidrintas saulėgrąžų aliejus 1%.
Kilmės šalis: Kanada
Laikymo sąlygos; sausoje ir vėsioje vietoje. Laikymo temperatūra: nuo 0°C iki 25°C.