Natūralus nerafinuotas kakavos sviestas Bot. Theobroma cacao
Kakavos sviestas arba aliejus vertinamas kaip augalinis riebalas, neturintis cholesterolio. Tinka tiek maistui, tiek odai.
Turi subtilų šokolado aromatą bei skonį. Naudojamas šokoladams, įvairiems kepiniams. Tačiau plačiai naudojamas ir kosmetikoje, odai minkštinti bei drėkinti. Tai kietos konsistencijos, lengvai lūžtantis, šviesiai geltonos spalvos sviestas, tirpsta prie 32˚C – 35˚C.
Kakavos svieste gausu riebalų rūgščių, tarp jų – ypač vertingos oleino riebalų rūgšties (Omega-9), taip pat nemažai mineralų, vitaminų, antioksidantų.
Kakavos sviestas:
- labai minkština odą, padarydamas ją švelnią lyg šilkas;
- turi raminamųjų ir regeneruojamųjų savybių, stabdo raukšlelių susidarymą;
- labai padeda siekiant išvengti strijų susidarymo nėštumo metu;
- minkština randus, drėkina sausą, šerpetotą odą;
- rekomenduotinas brandžiai, vystančiai, elastingumą praradusiai odai;
- dėl malonaus skonio bei aromato puikiai tinka naudoti įvairiems kepiniams, desertams ruošti.
- nepakeičiamas gydant peršalimą ir gerklės skausmą. Šaukštelis šio sviesto puodeliui šilto pieno ar arbatos – tikrai numalšins gerklės skausmą.
Sudedamosisos dalys: natūralus nerafinuotas kakavos sviestas 100%
Kilmės šalis: Ekvadoras
Laikyti švarioje, sausoje vietoje: +12 – +20 temp