Goji uogos 2 kg

21.79 € 18.79 €

Kategorija:

(2 pakuotės x 1 kg.)

Natūralios saulėje džiovintos GOJI uogos

Goji uogos – dar vadinamos dygliuotasis (Lycium barbarum) ar kininis ožerškis (lot. Lycium chinense).

Dėl ypatingos maistinės sudėties šios uogos laikomos jaunystės bei ilgaamžiškumo šaltiniu. Tradicinėje medicinoje jos daugiau nei 6000 metų naudojamos organizmui stiprinti. Auginamos Kinijoje, Mongolijoje bei Tibeto Himalajuose.
Tai tamsiai raudonos spalvos uogos, panašaus dydžio kaip razinos. Saldžiarūgštės.

Vartojimas

Rekomenduojama vartoti kasdiena su jogurtu, dribsniais ar valgyti vienas uogas. Puikiai tiks sveikuoliškiems kokteiliams, salotoms, pagardinti varškę. Galima papildomai įberti keletą uogų į mėgiamą arbatą ar gerti tik goji arbatą. Nėra per saldžios todėl gali būti naudojamos į sriubas, troškinius.
Dienos norma: 10-20 vnt uogų.

Maistinė vertė: (100 g) – 306kcal; baltymų – 11 g; Angliavandenių iš jų cukrų – 60 g 48 g; riebalų – 2,2g; skaidulinių medžiagų – 13 g; vitaminas C – 32.5mg; zeakstinas – 82,5 mg; Calcium, Ca – 112mg; natris – pedsakas. Šiose uogose gausu mineralų, turi daugiau kaip 30 pagrindinių makro ir mikroelementų. Gausu amino rūgščių: 100 g uogų yra 18 proc. jų reikalingos paros normos, tarp kurių 8 nepakeičiamosios amino rūgštys. Turi vitamino C ir B grupės vitaminų. Labiausiai vertinamas antioksidantas – zeaksantinas, kurio uogose net 70 proc.

Laikyti vėsioje, tamsioje vietoje.

Kilmės šalis: Kinija